Skip to content
info@rexflowers.nl

Rexen-7Oorsprong: Groot-Brittannië

Kenmerken:
Grootte: gemiddeld
Gewicht: 2,5 tot 4,5 kilo
Kortharig, dicht en gegolfd
Dekhaar ontbreekt
Lang en slank lichaam, fijn skelet
Verhaart praktisch niet
Karakter: 
Levendig, speels en goedgehumeurd
Is niet graag alleen
Kan goed binnen leven


Uiterlijk

De Cornish rex is een kat met een unieke krullende, zachte vacht. Deze vacht verhaart bijna niet, dus geen haren meer in huis of op de kleren. Ze hebben een nogal ‘spacy’ uiterlijk, dat je of geweldig vindt, of helemaal niets. Ze hebben grote, rechtop staande oren en een elegant, gespierd lichaam. Ze voelen altijd heerlijk warm aan omdat de haren zo kort zijn. Daarom liggen ze ook graag op warme plekjes in huis, zoals je schoot of de verwarming.

Dit bijzondere ras is er in twee verschillende typen: het Amerikaanse en het Europese type. Het Amerikaanse type is wat kleiner en fijner gebouwd en heeft meestal een wat dunnere vacht, terwijl het Europese type een vollere vacht heeft en wat groter is naar verhouding. Ook in het profiel van beide typen zit verschil. In Europa hebben de Rexen een recht profiel en in Amerika geeft men de voorkeur aan een wat extremer type met een Romaans profiel. In Nederland zitten veel fokkers een beetje tussen de twee typen in. De Cornish Rex mag in alle mogelijke kleuren gefokt worden, ook met wit en met Siamese aftekening (si-rex). Keuze genoeg dus!

Babe-2Karakter

Het karakter van de cornish rex is in een woord GEWELDIG te noemen. Ze zijn zeer aanhankelijk, intelligent en levendig. Ze kunnen ook bijzonder ondeugend zijn en zijn het gelukkigst met een of meer andere katten om hen heen om lekker kattekwaad uit te halen.
Dit ras bezit een groot gevoel voor humor en lijkt soms wel een kruising tussen een kat, hond en een aapje.
Het zijn heel vriendelijke katten en uiterst geschikt voor mensen met kleine kinderen of mensen met alergieën. 
Ook met honden kunnen ze over het algemeen goed opschieten.

Verzorging

De Cornish rex is erg eenvoudig te verzorgen in vergelijking tot andere rassen, ze verharen nauwelijjks en af en toe een borstel erdoor is vaak voldoende. Het allerbeste voor de vacht is lekker veel geaaid te worden dat zal elke rex met je eens zijn.

Geschiedenis

In de vijftiger jaren werd in Engeland in een nestje boerenkatjes, een gekruld kitten geboren. Het was in het graafschap Cornwall, vandaar de naam Cornish Rex. De naam Rex kwam van een konijnenras met dezelfde gekrulde vacht. Door middel van deze eerste kat en zijn moeder is het ras ontwikkeld. De eigenschap voor de krullende vacht is reccessief, dat wil zeggen dat je altijd een Cornish Rex met een Cornish Rex moet kruisen om gekrulde kittens te krijgen. De Cornish Rex en de Devon Rex zijn twee aparte rassen en kunnen daarom niet met elkaar gekruist worden. Je zou dan glad behaarde kittens krijgen omdat de krulletjesvacht op een andere mutatie berust. Het zijn wel beiden rassen die door de bijzondere vacht, minder problemen geven bij allergieën dan andere rassen.

De drie dames Rex Flower's Raspberry Rose, Bubblegum Baby Made in Belgium & Rex Flower's Blue Butterfly
De drie dames Rex Flower’s Raspberry Rose, Bubblegum Baby Made in Belgium & Rex Flower’s Blue Butterfly
Back To Top