Skip to content
info@rexflowers.nl

Mijn naam is Mariska Lintjens en samen met mijn gezin heb ik al geruime tijd een kleine gespecialiseerde Cornish Rex cattery in het midden van Nederland.

Op dit moment hebben wij 4 Cornish Rex poezen, welke ik op de volgende pagina’s graag voorstel. Daarnaast hebben wij een Cornish Rex kater.

 

Wij hebben soms een nestje Cornish Rex kittens. Onze cattery is gebaseerd op het welzijn van onze katten en een strategisch fokprogramma. We wachten tot het juiste moment om een nestje te plannen en maken weloverwogen combinaties van ouderdieren. Om genetisch interessante en verantwoorde kittens te fokken, zoeken wij regelmatig naar ‘nieuw bloed’ en importeren wij Cornish Rex katers uit andere landen. 

Als u ge├»nteresseerd bent in een Rex Flower’s Cornish Rex, neem dan gerust contact met ons op. Wij waarderen het als u iets meer over uzelf vertelt in het eerste e-mailcontact, waar u precies naar op zoek bent en wat u een toekomstige Rex Flower’s Cornish Rex kunt bieden.

Ik ben lid van de FIFe-vereniging Mundikat. Zo nu en dan bezoek ik met onze Cornish Rexen een kattenshow.

Ook ben ik lid van de Werkgroep Rexen en Sphynxen, hier doe ik ook vrijwilligerswerk voor. Ik ben verantwoordelijk voor het bijhouden van de ledenadministratie.

Daarnaast ben ik het (enige) Nederlandse lid van de Internationale ‘Breed Council CRX’  van de FIFe. De Breed Council is een organisatie bestaande uit gerenommeerde fokkers uit verschillende landen. Samen denken we na hoe we het ras kunnen verbeteren. Als Breed Council zijn we een adviserende stem voor de FIFe.

 

Onze Cornish Rexen worden uiteraard getest op FELV en FIV (kattenaids en -leukemie), dit zijn verplichte testen vanuit de vereniging. 

Daarnaast test ik onze Cornish Rexen via echo op HCM en PKD (erfelijke hart- en nierziekten).

Daarnaast nemen wij een uitgebreide DNA-test af bij al onze Cornish Rexen, hieruit komen resultaten van erfelijke ziektes (o.a. PRA, dit is een erfelijke oogafwijking die blindheid kan veroorzaken) en bloedgroepbepaling. 

"I must have flowers, always & always"

Ik ben in het bezit van het Bewijs van Vakbekwaamheid Besluit Houders van Dieren – Honden en Katten. 

Sinds juli 2014 is het “Besluit houders van dieren” van kracht. Deze verplicht iedereen die o.a. honden en katten fokt, verkoopt of opvangt in asiel of pension, een vakbekwaamheidsbewijs te halen. 

Onze cattery is geregistreerd en heeft een UBN. Daarnaast zijn wij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit laatste houdt in dat wij ook BTW-plichtig zijn.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met mij op.

 

Back To Top