Skip to content
info@rexflowers.nl

Soms zijn wij op zoek naar een gezin dat gebruik willen maken van een bijzondere regeling, namelijk een Cornish Rex poes op uitzetbasis.

De reden hiervoor is, dat wij de lijnen waarmee wij fokken voort willen zetten maar soms geen ruimte hebben voor een Cornish Rex erbij.

We kunnen hier niet alle aspecten beschrijven die van toepassing zijn bij een Cornish Rex op uitzetbasis maar we willen hier een globaal idee schetsen. Als je interesse hebt dan kun je contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Wat houdt een Cornish Rex op uitzetbasis in?
Een Cornish Rex op uitzetbasis houdt in dat wij gedurende een bepaalde periode de eigenaar blijven van de kat maar dat de kat bij andere mensen gaat wonen (permanent). Dit gezin heeft dan de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse zorg voor de Cornish Rex.
Hier staat tegenover dat de Cornish Rex poes 1 of 2 nestjes zal krijgen bij het pleeggezin. De zorg voor dit nestje is voor het pleeggezin, terwijl wij het hele traject begeleiden en financieel bekostigen.

Wat verwachten wij van jullie?
Een liefdevolle evenwichtige omgeving waar onze Cornish Rex kan opgroeien tot een mooie gezonde volwassen kat. Natuurlijk zijn er nog meer verwachtingen, die wij graag persoonlijk bespreken.
Uiteraard wordt een en ander in een contract opgenomen, dit voor beider belangen.

Voordelen van een uitzetpoes
Deze regeling is ideaal voor wie eens een keer een nestje Cornish Rexen zou willen grootbrengen en dit vanaf de geboorte wil meemaken. Voordeel is dat er verder geen rompslomp is met betrekking tot alles wat voor een nestje administratief geregeld moet worden.
Wel is het van belang dat het pleeggezin er rekening mee houdt dat een nestje kittens minimaal 13 weken zorg nodig heeft en dit kan op bepaalde momenten vrij intensief zijn.

Wie komt er in aanmerking voor een Cornish Rex op uitzetbasis?
Er zijn geen vastomlijnde regels voor wie wel en niet in aanmerking komt voor een Cornish Rex op uitzetbasis. Het belangrijkste is dat we er allemaal een goed gevoel bij hebben. We geven per slot van rekening een van onze katten uit handen dus dan willen we wel zeker weten dat het goed zit.

Mensen die bij ons in de buurt wonen (omgeving Utrecht, Amersfoort, Zeist) hebben de voorkeur. 
Mensen die in aanmerking willen komen voor een Cornish Rex op uitzetbasis dienen bereid te zijn om ons advies over voeding zo veel mogelijk op te volgen.

IP-cam Viooltjes-nestje 2013 3

Back To Top