Skip to content
info@rexflowers.nl

Datum: april 2020

Wij zochten:

Wij zoeken een nieuwe thuis voor een sealpoint  Cornish Rex poes van 2 jaar oud. Ze wordt in juni 3 jaar.

Voor deze Cornish Rex zoeken wij een fijn plekje zonder andere katten in huis. Zij wil graag de aandacht voor zichzelf hebben. 

Ze communiceert erg open zowel met geluid als met haar houding en kan erg enthousiast reageren op iets fijns (lekker eten; naar buiten).
Ze is erg lief en knuffelt graag op schoot. 

Qua eten is ze niet echt kieskeurig.  Ze eet brokjes, natvoer en diepvries koolvis.  

Ze heeft huidproblemen, afgelopen jaar heeft ze flink jeuk en kale plekken gehad. Het lijkt een allergie te zijn waarvoor ze onder behandeling is. Dit jaar is het veel minder dan vorig jaar, dat is een goed teken. Ze krijgt medicijnen hiervoor 1x per dag (vermalen met wat vis). Het nadeel is dat ze door de medicatie meer is gaan eten waardoor ze wat dikker geworden is, er moet hierin een balans gevonden worden. 

Omdat ze weinig haar heeft – de eerder geirriteerde plekken zijn wel weer hersteld, maar haar haar is daar veel dunner – heeft ze het snel koud en slaapt ze in een overdekte mand vlak bij de verwarming. Ze vindt het dan ook heerlijk om zich in een dekbed te verstoppen op een slaapkamer als het koud is.

Ze is gewend om heel goed aan de lijn wandelen, dit vindt ze erg leuk. Ze ziet in hoe ze met haar baasje samen om of langs obstakels moeten, kruipt niet weg onder struiken of auto’s en laat zich goed corrigeren. De afgelopen zomer liep zij dagelijks een uur buiten. Ze is bijna nergens bang voor buiten. Houd er wel rekening mee dat ze soms een sprintje trekt naar een boom om even in te klimmen. (als de afstand langer is dan de lijn, dan trekt ze gewoon door als je niet snel genoeg mee rent!)

Ook voor honden of vreemden is ze niet bang. 

 

Resultaat:

Deze Cornish Rex woont bij een fijn stel waar zij de enige kat is een ontzettend veel aandacht krijgt. 

Back To Top