Ga naar hoofdinhoud
info@rexflowers.nl

Verzeker uw kitten

Veel mensen vragen zich af waarom ze hun kitten zouden verzekeren. Een kitten is immers een jonge kat en ‘jong’ wordt door de meeste mensen vrijwel meteen geassocieerd met ‘gezond’. Maar jong zijn betekent ook onervarenheid, speels en wild gedrag en nog weinig weerstand hebben opgebouwd tegen ziektes. Daarom hebben we een paar belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

pup_kitten 

1. Kittens zijn speels en onervaren

Een kitten in huis halen is een heerlijke ervaring; net als kleine kinderen moeten kittens nog een hoop leren, waardoor ze af en toe heerlijk onbezonnen en speels bezig kunnen zijn. Aan de ene kant iets wat u als eigenaar moet koesteren en wat u een hoop mooie momenten zal opleveren, aan de andere kant een risico voor de kitten. Want wanneer een kitten nog niet heeft geleerd dat iets gevaarlijk is en wanneer hij nog niet zo goed naar u luistert wanneer u hem probeert te beschermen, is een ongeluk snel veroorzaakt. Een aanrijding, een lelijke val of een onverwachte ziekte; voor u het weet is het al gebeurd. Uw dierenarts kan uw kitten er in veel gevallen gewoon weer bovenop helpen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan; u moet dat geld dan wel hebben, en een eventueel spaarpotje is in deze periode echt nog niet voldoende gespekt.

2. Als uw kat al iets mankeert, is verzekeren vaak moeilijk

Het klinkt misschien een beetje flauw, maar net als bij alle andere verzekeringen is het niet mogelijk om een bestaande aandoening van uw huisdier te verzekeren. U sluit immers ook geen woonverzekering af wanneer uw huis al in brand staat, of een annuleringsverzekering wanneer de vakantie al geannuleerd is. Zo werkt het ook met een zorgverzekering. Als u ervoor kiest om uw kitten pas te verzekeren wanneer hij iets mankeert, bent u voor dat ongeval of die ziekte al te laat, inclusief alle kosten die daaruit voortkomen. Zorg er dus voor dat u uw kitten op tijd verzekerd; als er dan iets gebeurd, staat uw verzekeringsmaatschappij klaar om u financieel verder te helpen en ervoor te zorgen dat uw kat de medische zorg kan krijgen die hij nodig heeft.

3. Jong zijn is geen garantie voor een goede gezondheid

Jong zijn betekent niet dat je daarom maar een goede gezondheid hebt. Sterker nog; bij hele jonge dieren moet er nog weerstand opgebouwd worden. Het laten vaccineren van uw kitten (en later kat) is daarom belangrijk, maar ook dat is geen garantie voor een gezond leven. Een ziekte komt altijd onverwacht en kan iedere kat treffen, ook een jonge kat. Het is daarom belangrijk dat u op elk moment in zijn leven in staat bent om hem de zorg te geven die hij nodig heeft, wanneer hij dat nodig heeft.

Verzeker uw kitten

Wanneer u uw kitten bij Reaal Dier & Zorg verzekert, weet u zeker dat u uw jonge kat altijd de medische zorg kunt geven die hij verdient. Wanneer uw kitten bij aanmelding tussen de 49 en 99 dagen is, geldt er bovendien geen wachttermijn!

kitten

Back To Top